Görüntüleme Sayısı (Stats)

15 Ekim 2017 Pazar

AH İHANET / Ah, Treachery! Ross THOMAS

"General, "Ah, ihanet!" diye homurdandı, sesi yumuşak olmasına rağmen tuhaf bir biçimde toktu. "İnsanlık tarihi boyunca en sevilen kestirme yollardan biri olmuştur."



Türkiye'de İthaki Yayınlarından çıkan ve Emrah İmre tarafından Türkçemize kazandırılan 331 sayfalık polisiye gerilim türü bu kitapta baş karakterimiz, bir dizi ölümlerin çevresinde döndüğü  Edd (namı diğer double D) Partain'dir. 

ABD'nin bir dönem Orta Amerika'da görevlendirdiği eski bir istihbarat subayı olan Edd, komutanını dövdüğü için açığa alınmıştır. Bunun üzerine döndüğü ABD'de kendi halinde bir yaşam sürmek ve ordu, istihbarat, siyaset üçgeninde dönen kirli oyunlardan uzak durmak istese de eski hayatı ve bağlantıları peşini bırakmamıştır. Kendisini bir hortlak gibi takip eden geçmişinden kaçmak isteyen Edd, zengin bir kadının güvenliğini sağlama görevini üstlendiğinde ise kendisini cinayetler ve intiharlarla dolu entrikalar denizinde boğulmamak üzere çırpınırken bulur. 

Hikaye boyunca sürükleyiciliğini koruyan ve sürpriz sonuyla okuyucuyu memnun edebilen bu kitapta yazar özellikle ilk tanıştığımız kişilerin kıyafetlerinden aksanlarına kadar ayrıntılı bir şekilde tarif etmesiyle de dikkatleri çekmektedir.

BCÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder